Aktualności

 

Browar Lwówek charakteryzuje się całkowicie naturalnymi procesami produkcji piwa. Rzadko już spotykana otwarta fermentacja oraz zachowanie tradycyjnych receptur zapewniają wyjątkowy smak i aromat naszych piw.

VI Forum Rynku Spożywczego i Handlu 2013

Prezes Marek JakubiakW dniach 5-6 listopada 2013 roku w Warszawie, w hotelu Sheraton obyło się VI Forum Rynku Spożywczego i Handlu.

W poniższym linku znajdą Państwo wywiad z Panem Prezesem Markiem Jakubiakiem, w którym mówi m.in. o ostatnich sukcesach i planach na przyszłość.

www.portalspozywczy.pl/piwo/wiadomosci/marek-jakubiak-chce-dalej-reaktywowac-stare-browary-video,93261.html

 

 

Konkurs Golden Beer Poland 2013

MedaleW konkursie Golden Beer Poland 2013 odbywającego się podczas III Forum Technologii Browarniczych Browar Lwówek otrzymał następujące nagrody:

Kategoria Pełne Jasne Lager: brąz dla Lwówek Książęce.

Kategoria Jasny Lekki Lager: złoto dla Lwówek Wrocławskie.

Cieszymy się, że nasze produkty spotykają się podczas konkursów konsumenckich i branżowych z niezmiennie dużym uznaniem.

 

Zaproszenie na Lwóweckie Lato Agatowe 12-14.07.2013 r.

Lwóweckie Lato Agatowe to międzynarodowe wydarzenie organizowane regularnie od 16 lat w Lwówku Śląskim. Podczas tej największej w Polsce giełdy mineralogicznej będzie można zwiedzić Browar Lwówek oraz napić się lwóweckiego piwa prosto z beczki.

Więcej informacji odnośnie XVI Lwóweckiego Lata Agatowego na stronie http://www.lla.lwowekslaski.pl

IV Wrocławski Festiwal Dobrego piwa

Jutro, o godz.16, rozpoczyna się IV Wrocławski Festiwal Dobrego piwa! Impreza potrwa trzy dni!

Oczywiście nie mogło zabraknąć Browaru Lwówek!

 logo fdp 2012

Czytaj więcej...

Warsztaty Piwowarskie w Raciborzu – spotkanie, jakiego nie było od lat

DSC02993Doskonała atmosfera i niesłychanie ożywione dyskusje towarzyszyły Pierwszej edycji Warsztatów Piwowarskich na Granicy, które odbyły się w Raciborzu, pod auspicjami tutejszego Browaru Zamkowego.

Impreza dedykowana była browarom regionalnym, rzemieślniczym i restauracyjnym. To niesłychane jak dosadnie odczuć się dało na tym właśnie spotkaniu efekt skali: browary regionalne, warzące od 20 do 100 tysięcy hektolitrów rocznie (co – w porównaniu z potężnymi zakładami produkcyjnymi o mocach produkcyjnych przekraczających 7, 8 a nawet 9 milionów hekto jest wartością nie największą) określa się terminem umownym: małe. Tymczasem podczas dyskusji z przedstawicielami browarów rzemieślniczych nastąpiło nagłe przemianowanie: małe stały się ogromne, dysponujące sporym doświadczeniem, kadrami, zapleczem i potencjałem. Ta nieoczekiwana zmiana perspektywy stała się silnym impulsem do wymiany doświadczeń i poszukiwania wspólnego mianownika.

Czytaj więcej...

Polecamy

polecamy muzeum   

Browar Lwówek

Traugutta 7, Lwówek Śląski
dolnośląskie, 59-600
tel. 75-643-18-80

Newsletter

Śledź nas

© 2013 - Browar Lwówek 1209 | Realizacja Sensorama - Strony Joomla